Siirry sisältöön

Näkyykö isokoskeloita?

30.01.2010

Isokoskelon (Mergus merganser) koiras ja naaras ovat selvästi erivärisiä. Niille tyypillinen tunnusmerkki on väkäpäinen nokka ja naaralla hapsottava töyhtö. Leutoina talvina merenlahtiin jää sulia paikkoja, minkä vuoksi kaikki isokoskelot eivät muuta pois. Siksi niitä on helppo havainnoida talvella.

Birdlife Finland järjestää aina tammikuun viimeisenä viikonloppuna pihabongaus-tapahtuman. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen. Viime vuonna hän kertoi nähneensä mm. isokoskelon.  Tänä vuonna talvi on ollut kylmempi ja suurin osa isokoskeloista on muttanut etelämmäksi. Nämä kuvat ovat maaliskuulta 2009, paitsi viimeinen tammikuulta 2010 osoituksena, että kaikki eivät ole muuttaneet pois. Samat linnut uiskentelivat myös tänäaamuna Lapinlahdessa.

One Comment leave one →
  1. 30.01.2010 18.58

    Täällä ei ole isokoskeloita eikä muitakaan vesilintuja, koska avointa vettä ei ole. Tai no koskikara ja jäteveden puhdistamon sulassa sinisorsia. Aika harvinainen talvi siinä mielessä. Viime vuosina on tottunut siihen, että vähintään joutsenia uiskentelee joessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: