Siirry sisältöön

Kevät etenee nyt jättiaskelin

21.05.2010

Tuomi on viikossa saanut lehdet ja avannut kukkansa.

Lanttuperhonen tuomen lehdellä.

Satakieli laulaa kilpaa mustarastaan kanssa Lapinlahden puistossa. Sen laulu on helposti tunnistettava, mutta sitä pääsee näkemään harvemmin.

Myös sudenmarja on muutamassa päivässä avannut lehtensä ja aloittanut kukintansa. Kukka tosin on aika vaatimaton. Kasvin tieteellinen nimi quadrifolia tarkoittaa nelilehtistä, mutta tämä yksilö ei sitä tiedä.

Viimeisenä yksi Helsingin luonnon erikoisuuksia – litulaukka, joka myös on aloittanut kukintansa tällä viikolla. Tämän voi kyllä tavata muuallakin Etelä-Suomessa, erityisesti kaupungeissa, mutta tuskin missään se on yhtä yleinen kuin Helsingissä.

Mainokset
3 kommenttia leave one →
 1. 22.05.2010 17.20

  Näyttää siltä, että suunnilleen samassa tahdissa mennään täälläkin luonnon vauhdissa. Tuomi aloitti kukintansa jokin päivä sitten ja tuntuu menevän myös vauhdilla ohi… Ihan hyvä, että ensi viikolla viilenee, jarruttelee vähän tätä menoa.

 2. 22.05.2010 20.09

  Kas, ihan samanlaisia kohteita katselin Lapinlahdessa viikolla yhtenä iltana. Ylipitkän työpäivän päätteeksi oli mukava mennä rantaan tallustelemaan tuomien tuoksussa ja satakielen soitellessa.

  Nyt loppukevät humpsahti niin opeasti ohi ja muuttui alkukesäksi samantien, että minä e ehtinyt ihan mukaan. Olisi ollut kiva nauttia vaikka vaahteroiden kellertävästä kukkaheleydestä vähän kauemmin, mutta nyt tulivat lehdet niin äkkiä että vihreys on melkein muuttuut jo lehtien vihreäksi. No, ensi vuonna taas – eipä valittamista muuten.

 3. Sakari permalink*
  22.05.2010 20.19

  Irma, sama keväthän se meillä. Etelässä periaatteessa pitäisi olla vähän aikaisemmin, mutta tässä rannikolla kylmä meri viilentää ja hidastaa kevään tuloa. Esimerkiksi Helsingissä ei ole tähän mennessä ollut yhtään hellepäivää, vaikka muuten onkin ollut lämmintä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: