Siirry sisältöön

Unohdettu puutarha

29.07.2010

Helsingin Kruununvuorella (Laajasalossa) sijaitsi aikoinaan huvilayhdyskunta. Nyttemmin se on rappeutunut ja talot on hylätty.  Alueelle on tulevaisuudessa tarkoitus rakentaa uusi merellinen asuinalue. Yhden hylätyn talon pihassa rehotti mäkimeirami l. oregano (Origanum vulgare). Se oli houkutellut paikalle joukon lanttuperhosia.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. 29.07.2010 6.07

  Mäkimeirami on tosiaan oikea perhosmagneetti. Ryytimaallani sitä kasvaa nyt kymmenen neliön alalla, leviää itsestään, ellei sitä suitsi. En ole toistaiseksi paljoa raskinut rajoittaa oreganon leviämistä, kun se houkuttelee pihaan kaikki mahdolliset ja joskus mahdottomatkin perhoset, pörrääjistä puhumattakaan. Kukinta kestää kauan, joten loppukesän vaeltajat amiraalitkin ehtivät päästä sen nektarista nauttimaan. Tosin punahattu vie silloin voiton tästäkin perhosten houkuttelijana. Mäkimerami on hyvin kestävä, talvehtii sataprosenttisesti täälläkin pohjoisessa Savossa.

 2. 29.07.2010 7.40

  Hyvä vihje. Enpä katkaisekaan enää kukkavarsia. Mäkimeirami todella leviää niin hyvin, että siitä riittää kyllin kuivattavaksi ja perhosten nautinnoksi.

 3. 29.07.2010 13.09

  Tuollainen magneettihan pitää ehdottomasti hankkia 😉 Lanttuperhonen on kaunis!

 4. 30.07.2010 9.01

  Harmi, että sinne kauniille paikalle rakennetaan uutta. Se jos joku on todella rauhallinen paikka vaikka on niinkin lähellä keskustaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: