Siirry sisältöön

Naamioitumisen mestari

16.08.2010

Tämä perhonen osaa naamioitumisen taidon. Ohdakkeen kukassa näkyy vain repaleinen kuivunut lehti. Lajin voi kuitenkin tunnistaa siivessä olevasta pienestä valkoisesta c-kirjaimesta.

Raota nyt vähän!

Kärsivällinen odottaminen tuotti tulosta.

Herukkaperhonen ei ole mitenkään harvinainen, mutta ei ole kuitenkaan osunut kamerani eteen moneen vuoteen. Toisissa lähteissä sitä kutsutaan liuskaperhoseksi ja myös tieteellisestä nimestä esiintyy kaksi eri muotoa Polygonia c-album ja Nymphalis c-album.

5 kommenttia leave one →
 1. 16.08.2010 8.01

  Se tosiaan näyttää kuivuneelta lehdeltä, mutta ah niin kaunis kun avaa siipensä!

 2. 16.08.2010 14.13

  Tuli mieleen, että montakohan kertaa on ohi kävellyt kun ei huomaa. Tosiaan loistava naamiointi. ..ja miten tuosta ”kuivuneesta lehdestä” voi paljastua noin upea perhonen.
  Upeat kuvat jälleen.

 3. 16.08.2010 15.55

  Tämä liuska/herukkaperhonen on varmaan erikoisimman näköinen päiväperhosistamme. Mutta kaunis se on. Tosiaan vähän ärsyttävästikin pitelee joskus siipensä kiinni, että mielessään saa maanitella niitä avaamaan, joskus ääneenkin…

 4. uuvana permalink
  16.08.2010 16.40

  Liuskaperhonen on omia suosikkejani, ei ole välttämättä yhtä näyttävä kuin monet muut loppukesän perhoset koska ei ole aivan yhtä kookas, mutta tuo siipien erikoinen muoto on niin hienostunut. Joskus ajattelin, että hän on vähän kuin jugend-perhonen, samanlaista köynnösmäistä muotoilua siivissä. 😉

 5. Sakari permalink*
  16.08.2010 19.36

  Minustakin tämä on tosi komea perhonen erikoisine muotoineen. Vain kerran aikaisemmin olen päässyt kuvaamaan talvella kaadetun koivun kannolta, joka keväällä vuosi mahlaa ja keräsi perhosia paikalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: