Siirry sisältöön

Vihreitä ja sinisiä siipiä ja vähän valkoisiakin

08.05.2011

kangasperhonen

Kangasperhonen on ollut yksi kuvaustavoitteeni tälle keväälle, mutta en oikein tiennyt mistä sitä etsisin. Sitä ei kuitenkaan tarvinnut etsiä, sillä se tuli vastaan Vuosaaressa heti lauantain luontoretken alussa. Tien varressa lämpimällä paikalla leskenlehdet houkuttelivat lanttuperhosta. Kun aloin kuvata sitä huomasin ympäristössä myös muita hyönteisiä – ne olivat kangasperhosia. Niin pieniä ne olivat, että lennossa niitä oli vaikea tunnistaa perhosiksi. Kun ne laskeutuivat voikukan lehdelle, suojaväri oli täydellinen. Perhosta ei löytäisi ellei tietäisi että johonkin tähän se juuri laskeutui.

kangasperhonen

kangasperhonen

paatsamasinisiipi

Mustavuoren lehdossa näin häivähdyksen sinistä. Häivähdys katosi, mutta tarkempi tutkiminen tuotti tulosta. Hetken päästä perhonen laskeutui ensiksi pystykiurunkannuksen kukkaan, sitten vihreälle lehdelle. Tämä taivaansininen perhonen on paatsamasinisiipi, kevään aikaisin sinisiipi. Aikaisemmin en ole sitä kuvannut.

paatsamasinisiipi

lanttuperhonen

Lanttuperhonen on arkinen jokapaikan perhonen, mutta pitäähän senkin päästä tähän postaukseen. Ilman sitä tuskin olisi muitakaan perhosia löytynyt.

lanttuperhonen

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. 08.05.2011 19.45

    Kangasperhosta ja paatsamasinisiipeä kuvasin tänään täälläkin. Kangasperhosia on nyt tosi runsaasti. Kuvasin myös tummemman vihreää (keltaiseen vivahtavaa) kangasperhosta. Ajattelin sen olevan naaras, mutta perhoskirjassa molemmat sukupuolet ovat samanvärisiä. Olisikohan ollut vastakuoriutunut, kun pysytteli kauan paikallaan, vaikka kuvasin sitä joka puolelta ja nostin välillä heinän päällä parempaan valoon.

  2. Sakari permalink*
    09.05.2011 8.25

    Ikkuna luontoon -palstalla kommentoitiin, että kangasperhosia kannattaisi etsiä pajuista. Näinhän se on, heti tuon luettuani muistin, että niitä on joskus ollut useampiakin samassa pajunkissassa. Näyttävät olevan hyviä kuvauskohteita, eivät heti säikähdä vaikka kamera tulisi vähän lähemmäksikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: