Skip to content

Hopeatäpliä sähkölinjalla

19.07.2012

Maanantaina esitelty tien ja sähkölinjan risteyspaikka on myös hieno hopetäpläperhospaikka. Kuvasin niitä tässä jo viime kesänä ja nyt ne ovat taas lennossa. Orvokki- ja ketohopeatäplä ovat komeimmat hopeatäpläperhosemme.  Harmi vain, että niiden erottaminen toisistaan (ilman, että näkee siipien alapuolen) on haasteellista. Tämän vuoden perhoset olivat hermostuneita eivätkä juuri suostuneet näyttämään siipiensä alapuolta.

Todistettavasti viime kesänä tässä paikassa lensi molempia. Käsitykseni mukaan myös tämän vuoden kuvissa on molempia, vaikka siipien alapuolikuvia on vain orvokkihopeatäplästä. En takaa, että määritykset olisivat lajilleen oikein, mutta käsitykseni mukaan tämän postauksen kolme ensimmäistä kuvaa esittää orvokkihopeatäplää ja kaksi viimeistä kuvaa ketohopeatäplää.

Seuraavien pitäisi siis olla ketohopeatäpliä:

3 kommenttia leave one →
 1. 19.07.2012 9.47

  Kuvasin eilen myös ensimmäisen hopeatäplän tänä kesänä, mutta en todellakaan saanut selville kumpi, orvokki vai keto, koska sitä alapuolta ei näytetty, ei sitten millään. 🙂 Kauniit herkät kuvat sinulla jälleen.

 2. 19.07.2012 9.57

  Hienoja kuvia hopeatäplistä, olivat ne sitten keto- tai orvokkihopeatäpliä. Kuvasin niitä myös tällä viikolla. Kuvissasi on jotenkin seesteinen, rauhallinen fiilis! 🙂

 3. Sakari permalink*
  19.07.2012 11.47

  Hopeatäplät ovat tunnistettavissa myös ilman siipien alapuolta, vaikka ne ovatkin huomattavan samannäköisiä. Ohjeet tähän löytyvät perhostutkijainseuran nettisivulta
  http://perhoset.perhostutkijainseura.fi/historia/nymphalidae/maaritys/boloria.htm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: