Skip to content

Tarkkana saa olla

22.07.2012

tummasyyskorento

Nyt alkaa olla monta syyskorentolajia ilmassa. Eri lajit ovat varsinkin vastakuoriutuneina aika samannäköisiä, joten tarkkana saa olla. Tietysti korennoista voi nauttia tunnistamatta niitä, mutta ainakin minulla lajien tunnistaminen on tärkeä osa kuvausta.

Tähän postaukseen olen kerännyt tummiasyyskorentoja. Molemmat sukupuolet ovat tässä vaiheessa vielä keltaisia (myöhemmin koiras mustuu kokonaan), mutta sekä etu- että takaruumiissa on jo paljon mustaa. Jalat ovat mustat ja siivet kirkkaat.

tummasyyskorento

tummasyyskorento

Vertailun vuoksi laitan tähän kuvan myös vastakuoriutuneesta punasyyskorennosta. Kuvatessani pidin tätä tummanasyyskorentona, mutta tarkempi tarkastelu osoittaa sen punasyyskorennoksi. Tässä tapauksessa tummansyyskorento-vaihtoehdon sulkee pois mm. korennon keltaiset sääret.

punasyyskorento

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. 22.07.2012 17.59

    Sinulla onkin upeat kuvat näistä korennoista. Pari tapasin minäkin ja toista epäilin tummaksi syyskorennoksi, toinen ilmeisesti elokorento. Olin ilmeisesti ihan väärässä paikassa koska korentoja ei ollut liikkeellä juuri lainkaan.

  2. Sakari permalink*
    22.07.2012 21.27

    Paikkojen tietäminen auttaa, mutta pian syyskorentoja on melkein joka paikassa, kunhan vaan on lämmintä ja aurinko paistaa, jotta ne pääsevät liikkeelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: