Skip to content

Keijut kedolla

26.07.2012

sirokeijukorento

Heinäkuu tuo keijut kedoille. Sirokeijukorento on helppo löytää, sillä se on hyvin yleinen suurimmassa osassa Suomea. Tämä kuva voi olla niin korkea että se ei mahdu kaikille näytöille, mutta se johtuu kuva-aiheesta. Kuvassa kannattaa kiinnittää huomiota myös kasviin, johon korennot ovat laskeutuneet. Se on merenrantaniityillä yleinen merisuolake.

sirokeijukorento

Välillä pitää syödäkin. Sudenkorennon toukat ovat vesipetoja, mutta myös täysikasvuiset sudenkorennot metsästävät hyönteisiä.

sirokeijukorento

Tämä sirokorentonaaras näyttää hymyilevän. Alla oikein peruskuva sirokeiju-naaraasta. Kuvassa näkyy hyvin tunnusmerkkeinä käytetyt vaalea olkasauma ja vihreä piste. Huomiota kannattaa kiinnittää myös korennon jalkoihin. Niitä ei ole tarkoitettu kävelemiseen vaan tarttumiseen ja kiinnipitämiseen (näkyy paremmin jos klikkaa kuvan isommaksi).

sirokeijukorento

isokeijukorento

Sirokeijujen lisäksi maassamme esiintyy harvinaisena toinenkin keijukorento, nimittäin isokeijukorento. Se on tunnistettavissa lähinnä perälisäkkeiden muodosta (isokeijukorennolla alemmatkin perälisäkkeet ovat käyrät, ylhäältä katsottuna perälisäkkeet muodostavat pyöreän aukon, sirokeijukorennolla alemmat perälisäkkeet ovat suorat ja ne näkyvät aukon keskellä).

isokeijukorento, sirokeijukorento

Joskus näinkin. Tässä sirokeijukoiras on tarttunut isokeijunaaraaseen. Naaras ei kuitenkaan suostunut paritteluun väärän lajin koiraan kanssa.

Mainokset
One Comment leave one →
  1. 26.07.2012 10.46

    Uskomatonta, niin kaunista. Kyllä tuolla korentojen maailmassa on paljon mielenkiintoista nähtävää. Kiitos Sakari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: