Siirry sisältöön

Joko taas etelänukko?

18.09.2012

etelänukonkorento

Täytyy myöntää, että näin kerettiläinen ajatus välähti päässäni. Nämä kuvat ovat nimittäin samalta retkeltä kuin sunnuntain kirjoukonkorentokuvat. Nämä ottaessani en ollut vielä onnistunut saamaan yhtään kuvaa kirjoukonkorennoista. Ne vain partioivat. Sitten luulin, että ruohikkoon laskeutui yksi. Hiivin lähemmäksi ja otin kuvan. Heti oli selvää, että tämä ei ollut kirjoukonkorento vaan etelänukonkorento. Vielä pari viikkoa sitten olisin kiljunut riemusta jos olisin nähnyt yhdenkin etelänukonkorennon, nyt niistä on kymmeniä kuvia ja aina vaan tulee lisää. Se on tänä kesänä eniten kuvaamani ukonkorento.

Ei kannata todellakaan valittaa. Etelänukonkorento nähtiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2002. Silloin näillä kuvilla oli päässyt Hesariin. Nyt ei enää pääse, sillä se on nähty Suomessa joka vuosi sen jälkeen. Harvinainen se on edelleen, sillä meillä tavattavat yksilöt ovat lähinnä vaeltajia. 2000-luvun alkupuolella tehdyt tutkimukset osoittivat, että ne tulevat meille Riian lahdelta. Heti kuoriutumisensa jälkeen ne lähtevät liikkeelle ja päätyvät Suomen etelärannikolle tuulten ollessa suotuisia.

kirjoukonkorento

kirjoukonkorento

etelänukonkorento

2 kommenttia leave one →
 1. 18.09.2012 18.35

  No, johan sinua nyt onnistaa. Upea korento ja kuvat tunnetusti huippuja. Miten ihmeessä saatkin noin mahtavia kuvia =D

  • Sakari permalink*
   18.09.2012 19.14

   Luulen, että olen oppinut jotain luonnon katsomisesta. Ympärillämme on niin paljon sellaista, mitä emme huomaa, minkä näkee vasta kun pysähtyy katsomaan. Tuon kirjoukonkorentopaikankin löysin, kun ajattelin levätä hetkisen ennen lähtöä. Siinä se istui oksalla. Seuraavana kauniina iltana menin samaan paikkaan ja siinä se istui taas! Sitä ennen olin etsinyt sitä tunteja, mutta kun olin väärässä paikassa, kuvaa ei tullut.

   Näiden etelänukkojen kanssa oli samoin. Kun kerran löysin paikan, sieltä niitä löysin uudestaankin. Paikka on Porvarinlahdella lähellä merenlahtea, ei kuitenkaan aivan veden ääressä, vaan ylempänä rinteessä oleva aurinkoinen ja tuulensuojainen niitty. Ilmojen jo viilennyttyä korentoja kerääntyy tällaiseen paikkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: