Siirry sisältöön

Rastaatkin jäivät

04.12.2012

P1320733

Suurin osa rastaista lienee muuttanut jo pois, mutta osa yrittää sinnitellä vielä. Olosuhteet muuttuivat kertaheitolla lumimyrskyn jälkeen. Kuvien lintu oleskeli Kellosaarenpuistossa samassa pihlajassa, jonka marjoja eiliset tilhet kävivät syömässä. Tarkempi tarkastelu osoitti, että se on punakylkirastas. En ole ennen nähnytkään sitä talvella, mutta ei se mitenkään epätavallista ole lintuopas-kirjan mukaan.

punakylkirastas

mustarastas

Mustarastas sen sijaan on jokatalvinen tuttavuus. Sen löytää usein piilosta jonkin pensaan alta. Tämä ruskearintainen on naaras.

mustarastas

2 kommenttia leave one →
  1. 04.12.2012 12.32

    Onpas siellä vielä komeita marjoja pihlajissa. Ei ihme, että rastaat viihtyvät. Täällä rastaat, tilhet, ja taviokuurnat vielä kiistelevät viimeisistä kuivista tummista marjoista. varmaan kohta matkaavat paremmille apajille.

  2. Sakari permalink*
    04.12.2012 13.51

    Osassa pihlajia riittää vielä hyvin marjoja, osa on syöty tyhjiksi. Kaipa eri puiden marjat todella maistuvat erilaisilta. Toinen syy voisi olla, että osa puista on levottomammilla paikoilla. Kuvausaika vain on kovin lyhyt, onneksi sunnuntai-iltapäivällä paistoi aurinko parin tunnin ajan. Yritin etsiä tiklejä, koska niistä en ole saanut kuvaa hyvän valon aikana, mutta eipä näkynyt. Takiaisen siemeniä on hyvin jäljellä, joten eiköhän linnutkin ole vielä jossain lähistöllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: