Skip to content

Sudenkorentojen syntymäpäivä

18.05.2013

P1380995

Blogini vakiolukijat tietävät, että olen jo muutaman vuoden ajan tarkkaillut sudenkorentojen elämää kameran etsimen kautta. Kuvia on kertynyt runsaasti aika monesta lajista, mutta vielä on kiinnostusta uusille sudenkorentohavainnolle. Aikaisempien vuosien kuvia löytyy valitsemalla oikean reunan kategorioista sudenkorennot ja vielä enemmän blogrollin sudenkorennot-linkistä.

Yleensä olen aloittanut sudenkorentojen havainnoinnin kesäkuussa, mutta nyt lähdin liikkeelle jo toukokuussa. Jo lauantaina (18.5.) oli korentolammella joukkokuoriutuminen käynnissä. Sää oli pilvinen, joten lennossa sudenkorentoja ei juuri näkynyt. Tilanne oli toinen saranlehdillä. Pienellä alueella näkyi kymmenittäin korentoja kuoriutumassa. Tunnistin kolme lajia: isolampikorento, vaskikorento ja vihertytönkorento. Vihertytönkorento on minulle uusi laji ja laitan siitä oman postauksen.

Ensimmäisessä kuvassa korento on vasta työntymässä ulos toukkanahastaan. Alla olevassa kuvassa korento on jo kokonaan ulkona, mutta roikkuu vielä toukkanahassaan. En uskalla antaa varmaa määritystä, mutta todennäköisesti nämä ovat ruskohukankorentoja.

P1380944

P1380813

Yllä olevan kuvan korento on jo tunnistettavissa lampikorennoksi, alla oleva puolestaan vaskikorennoksi. Kuvassa näkyy pari muutakin toukkanahkaa.

P1380822

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. 18.05.2013 20.18

    Voi ei, oletpa paikkaan osunut. varmasti upea tilanne, sinullekkin joka korentojen parissa ole melkoisesti ollutkin. Mahtavat kuvat. Totta sekin, että aina löytyy uutta on nämä niin kiehtovia olentoja.

  2. Sakari permalink*
    18.05.2013 20.56

    Aamulla mietin pariinkin kertaan, kannattaako lähteä kun on näin pilvinen sää. Onneksi se ei estänyt korentoja aloittamasta kuoriutumistaan. Aurinko saisi ne nopeammin siiville, mutta hyvä näinkin. Vettä ei onneksi tullut. Sade olisi ollut melkein katastrofi, sillä kovalla sateella moni korento ei pysty kuivattamaan siipiään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: