Siirry sisältöön

Harvinainen kuutyttö

26.05.2013

P1390382

Alkukesästä voi löytää myös harvinaisempia sudenkorentolajeja, kuten tässä kuutytönkorento. Pääkaupunkiseudulla siihen tuskin törmää vahingossa, vaan pitää saada vinkki, mistä sen voisi löytää. Nämä kuvat ovat Sipoonkorvesta Bakunkärr träsket -nimiseltä suolammelta.

P1390390

P1390403

Tämä yksilö poseerasi minulle pidemmän aikaa. Syy selviää klikkaamalla kuvia suuremmiksi. Se on juuri pyydystänyt surviaissääsken (tai jonkun muun samankaltaisen eläimen) ja nautii lounastaan. Korennon kokoon verrattuna saalis on huomattavan suuri.

P1390407

Määritysoppaiden mukaan koiraan ruumiin toisessa jaokkeessa on kuun muotoinen kuvio. Minusta se näyttää enemmän kaarevalta viivalta (näkyy paremmin klikkaamalla alinta kuvaa).

2 kommenttia leave one →
 1. 26.05.2013 18.27

  Onnittelut. Näistä pienistä ei ihan yksinkertaista olekkaan tunnistaa lajia, ennenkuin kotona koneelta. Luonnossa ne näyttää kaikki samanlaisille (ainakin minusta ) 😉

  • Sakari permalink*
   26.05.2013 18.34

   Näinhän se on. Ostin erikoiskiikarin (ns. perhoskiikarin, joka tarkentuu myös lähelle) korentojen tarkkailuun, mutta jotenkin on hankalaa kantaa sekä kiikaria että kameraa. Parhaiten pienet tytönkorennot todella tunnistaa tietokoneen putkella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: