Siirry sisältöön

Korentojen seurana mustakurkku-uikku

29.05.2013

P1390563

Korentolammella uiskenteli oudon näköinen lintupariskunta. Ne sukivat itseään ja uiskentelivat aika lähelle minun tarkkailupaikkaani. Vähän ihmettelin, eivätkö ne huomaa minua vai miksi ne eivät ui kauemmaksi. Sitten huomasin rannan tuntumassa pesän, jossa oli yksi valkoinen muna. Ne odottivat pääsyä pesälleen. En halunnut häiritä näitä erikoisia lintuja sen enempää, joten poistuin kauemmaksi. Kotona lintukirja kertoi, että nämä ovat mustakurkku-uikkuja. Ne ovat viime aikoina vähentyneet voimakkaasti, minkä vuoksi ne on meillä luokiteltu vaarantuneeksi lajiksi.

P1390573

P1390574

4 kommenttia leave one →
 1. 29.05.2013 8.22

  Yksi muna vaan, toivon mukaan muninta on vielä kesken ja edes toinen tulee lisäksi. Aika vetinen tuo pesä, ehkä sen kuuluukin olla. Kaunis lintu.

 2. Sakari permalink*
  29.05.2013 8.49

  Luulen, että muninta on vasta alussa, yksi on aika vähän. Minuakin ihmetyttää, miten tuo pesä pysyy pinnalla, kun painava lintu menee siihen päälle hautomaan.

 3. 29.05.2013 9.42

  Täällä pesii myös kaksi mustakurkku-uikku paria. Toinen tuossa ihan lähellä. pesä on samantapainen kuin silkkiuikuilla ja härkälinnulla. Kiinnitetty vaan joihinkin kasveihin ja härkälinnun pesät usein hajoaakin tuulessa. Toivottavasti tosiaan tulee toinenkin muna. Tosin täällä ne on hautoneet jo jonkin aikaa, kohta varmaan poikasetkin. Nythän sinulla on hyvä tilaisuus seurata tuota pesintää.

 4. 30.05.2013 16.50

  Kerrankin olen nähnyt jotain vähän harvinaisempaa, josta täälläkin kerrotaan. Tiistaina Pyhärannassa uii myös mustakurkku-uikkuja. (Joukossa oli lintubongari, joka auttoi tunnistuksessa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: