Siirry sisältöön

Ruskie neitsyt

21.06.2013

P1400936

Tämä postaus liittyy eiliseen. Paikassa, jossa kuvasin neidonkorennot, näkyi ainoastaan koiraita. Sudenkorentojen naaraat ovat ylipäätään piilottelevampia ja niitä näkee paljon vähemmän kuin koiraita. Löysin kuitenkin Espoon perukoilta Lakistosta toisen paikan, jossa oli neidonkorentoja runsaamminkin. Laskin, että koiraita olisi ainakin sata. Sen sijaan naaraita näin vain kolme ja ainoastaan yhden onnistuin kuvaamaan.

Määrityksestä kiinnostuneet voivat verrata näitä viime sunnuntain kuviin. Nämä ovat selvästi ruskeampia kuin immenkorennon naaraat. Samoin valkoinen täplä siivissä sijaitsee oikeassa paikassa eli huomattavasti kauempana siiven kärjestä kuin immenkorennolla. Lajin saattoi arvata myös siitä, että ne lentelivät yhdessä neidonkorentokoiraiden kanssa.

P1400939

P1400941

Tällaisessa pienessä ojassa neidonkorennot elävät. Paikasta tarkemmin kiinnostuneet löytävät karttalinkin Hatikasta etsimällä hakusanoilla ”neidonkorento, Espoo”. Hatikan aikaisempi versio oli hankala käyttää, mutta nyt ongelmat on saatu korjattua. Uudessa versiossa on mm. kätevä karttaliittymä, johon voi helposti merkitä havaintopaikan.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: