Skip to content

Yksi lehti – kolme lajia

09.07.2013

P1410439

Samalla lehdellä kaksi korentoa, ylempi on neidonkorento ja alempana punatytönkorento. Entäs se kolmas laji? Se on tietysti itse lehti, joka kuuluu ratamosarpiolle. Se on isolehtinen kosteikkokasvi, jonka kukat kuitenkin ovat  erittäin vaatimattomia muuhun kasviin verrattuna.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. 09.07.2013 8.55

  Mukava sattuma, tuo lehti on mitä ilmeisimmin hyvä lepopaikka. Itse en ole juuri korentohavaintoja tehnyt, tämä ranta on ilmeisesti sellainen ettei niitä ole. Kuvittelin isompien ukkojen lentelevän täälläkin, mutta turhaan…

  • Sakari permalink*
   10.07.2013 9.06

   Isompia ukkoja lentelee jo, mutta välillä niitä saa metsästää turhaan, ne kun vaan partioivat eivätkä suostu istumaan kuvaajan iloksi. Parhaat kuvat olen saanut ihan oudoista paikoista, joten aina ei kannata olla pelkästään rannalla. Laitan huomiseksi yhden kuvakertomuksen tämän kesän retkistä.

 2. 09.07.2013 10.34

  Siinä taidetaan kyllä jo miettiä, että kumpi ottaa ritolat! Meidän Ankkalammella ainakin kärkytään parhaimpia paikkoja hanakasti.

 3. Sakari permalink*
  09.07.2013 15.35

  Nämä olivat aika säyseitä, eivät juuri välittäneet toistensa läsnäolosta, tulivat ja menivät omia aikojaan. Ilmeisesti ovat niin erilaisia, että eivät koe toisiaan kilpailijoiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: