Siirry sisältöön

Kevään merkkejä

23.03.2014

P1010065

Kevätpäiväntasaus on juuri takana, joten kevät on virallisesti alkanut. Vielä on kohtuuttoman aikaista lähteä etsimään kevään merkkejä luonnosta, mutta lauantain aurinkoinen sää houkutteli ulos retkelle.Vähän oli sellainen aavistus, että jotain voisi jo löytyä.

Ensimmäiset sinivuokot olivatkin avautuneet. Minun sinivuokkopaikkani ovat hieman pohjoisen puolella, joten aikaisemmin en ole kuvannut niitä maaliskuussa. Auki olevien kukkien löytäminen vaati tarkkaa silmää. Muutama oli jo noussut, mutta niiden erottaminen ruskean luonnon keskeltä ei ollut aivan helppoa.

P1010091

Toinen aikainen luonnonkasvi on leskenlehti. Niitä näkyi parissa paikassa. Ensimmäinen ei ollut vielä ihan auki, mutta alla oleva kukka on jo avautunut kokonaan. Kukan keskellä olevat pikkukukat eivät vielä ole auki, vaan näyttää kuin kukassa olisi pieniä voipalloja. Suosittelen klikkaamaan kuvaa.

P1010110

P1010097

Ensimmäinen perhonenkin tuli kuvattua. Nokkosperhoseksi tätä äkkiä luulisi, mutta piti oikein varmistaa asiantuntijalta, että tämä ei ole tavallinen nokkosperhonen, vaan isonokkosperhonen. Se on harvinainen Itä-Euroopan laji, joka levisi Suomeen pari vuotta sitten. Siitä oli puhetta lehdissäkin ja yritin kesällä pitää silmät auki, että onnistuisin kuvaamaan sen. Ei silloin onnistunut, mutta nyt se tuli vastaan. Kuten kuvastakin näkyy, tämä on talvehtinut yksilö.

One Comment leave one →
  1. 23.03.2014 14.12

    Leskenlehtiä täälläkin on jo paljon, mutta sinivuokkoja enkä perhosia ole vielä nähnyt. Isonokkosperhonen näyttää olevan yleistymään päin, kun siihen ainakin näissä luontoblogeissa törmää yhä useammin. Oma havainto vielä uupuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: