Skip to content

Ruutinkosken korennot

30.07.2014

P1070368

Ruutinkosken korentolajit olivat entiset immenkorento ja sulkakoipikorento. Ehkä niitä oli vähän vähemmän kuin edellisinä vuosina, mutta tämä on edelleen Helsingin helpoin paikka niiden näkemiseen.

P1070395

Immenkorennon koiraat erottuvat helposti tumman värinsä perusteella, mutta naarat ovat vihertäviä ja hukkuvat helposti ympäröivään kasvillisuuteen. Neidonkorento- ja immenkorentonaaraan erottaminen toisistaan voi toisinaan olla hyvin vaikeaa. Ruotsalaisen trollsländeguidenin mukaan aina se ei edes onnistu ulkonäön perusteella. Ruutinkoskella tunnistamista helpottaa se, että neidonkorentokoiraita ei esiinny paikalla, joten kaikki naaraatkin ovat immenkorentoja.

P1070403

P1070411

Koiraiden tunnistaminen on helppoa. Neidonkorennoilla siipi on tumma tyveä myöten, immenkorennoilla on siivissään enemmän tai vähemmän leveä tummansininen vyö.

P1070359

Myös sulkakoipikorento on virtaavien vesien laji. Sille sopivia paikkoja ei Helsingissä juuri ole muualla. Alla oleva naaras on juuri nauttimassa päivän lounasta (klikkaamalla kuvaa isommaksi erottuu saaliin siivenpala korennon suussa).

P1070384

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: