Skip to content

Viikon sudenkorento 48: lähikontaktit

29.11.2014

punasyyskorento

Joskus sudenkorennot eivät pelkkää  ihmistä lainkaan, vaan voivat laskeutua jopa iholle, kuten yllä olevassa kuvassa punasyyskorento kuvaajan kädelle. Tässä pitikin olla tarkkana, että sain toisessa kädessä olevan kameran päälle ja tarkennettua ilman että korento säikähtäisi liikkeitäni ja lentäisi pois. Kuten näkyy, kuvanotto onnistui. Kerran minulla on ollut ukonkorento otsassanikin. Koostaan huolimatta se on uskomattoman kevyt, sillä sitä tuskin tunsi. Kuvanotto tuolla kertaa ei kylläkään onnistunut.

Alakuvassa niitä on useampikin kuvaajan housunlahkeella. Korentojen aivoituksia on vaikea todentaa, mutta nämä on otettu aika myöhään syksyllä. Ehkäpä ilma oli hieman viileä ja korennot etsivät lämpöisempiä paikkoja.

punasyyskorento

punasyyskorento

isoukonkorento

Tässä on kyse karkumatkalla olevasta naaraasta, taitaa olla peräti isoukonkorentonaaras. Lammella oli kiivas tunnelma, aggressiivinen uros kävi naaraan kimppuun. Naaras pakeni ja löysi turvapaikan kuvaajan housunlahkeesta. Kovin kauan se ei siinä viihtynyt, mutta pari kuvaa ehdin onneksi napata.

tummasyyskorento

Joskus hyvä paikka löytyy myös kuvaajan repun päältä. Tässä lepäilee tummasyyskorento.

P1420499

Näiden pikkulampikorentojen tarinan olen kertonut aikaisemminkin postauksessa pelastettu lampikorento. Ylemmän kuvan yksilö oli juuttunut siivistään kihokin lehteen. Lampikorennot ovat aika suuri saalis kihokille, mutta lehdissä on niin tahmeaa nestettä, että kerran niihin tarttunut korento ei pääse irti. Otin korennon varovasti irti kihokista ja totesin, että se oli vahingoittumaton. Päästin sen lentämään. Hetken päästä pikkulampikorento laskeutui housuni lahkeelle ja lepäsi siinä hetken. Olisiko pelkkää sattumaa?

P1420504

Mainokset
One Comment leave one →
  1. 29.11.2014 11.07

    Monesti kun menee korentolammelle jossa usein vierailee, ilmestyy tuttu korento lähelle ja todellakin jopa iholle tai vaatteille. Varsinkin ukonkorennot joita ei pienellä lammella kovin montaa mahdu olemaankaan. Lampikorennot samoin tulevat nopeasti lähelle. Tunnetasolla se tuntuu hellyytävälle, mutta tiedä sitten miten ”kylmä” totuus asiasta on. Kiitos näistä ihanista kuvista ja lämpimästä tekstistäsi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: