Skip to content

Uusia ja vanhoja viljelytuttavuuksia

30.08.2015

P1180834

Hankin kesän aikana siirtolapuutarhapalstan. Niinpä jatkossa tässä blogissa saattaa tulla luontokuvien lisäksi kuvia palstamökkeilijän arjesta ja juhlasta.

Aika on mennyt palstaan tutustuessa ja tarvittavien toimenpiteiden tekemiseen. Muun muassa olen istuttanut sekä luumupuun että kirsikkapensaan. Myös uusia taitoja on pitänyt hankkia. En ole koskaan aikaisemmin esimerkiksi leikannut omenapuita. Nyt keikuin tikapuilla neljän metrin korkeudessa ja leikoin tämän kesän vesiversoja ja vähän muitakin versoja, jotta puut eivät kasvaisi liian korkeaksi. Ihan helppoa homma ei ollut, ensi kesänä nähdään mitä mieltä puut ovat leikkauksistani.

Palstalla kasvaa runsaasti vadelmia. Ne näyttävät olevan siirtolapuutarhalaisten suosikkikasvi. Itse olen aikaisemmin pitänyt vadelmaa vähäsatoisena tarvitsemaansa tilaan nähden, mutta nyt täytyy muuttaa näkemystä. Vadelma teki nimittäin jättisadon. Jotta kaikki olisi saatu talteen, piti kutsua pari kollegaa ja tuttua auttamaan.

P1190161

Palstalta löytyy myös karhunvadelma. Periaatteessa sen kasvatus on samanlaista kuin tavallisenkin vadelman, mutta se kypsyy melko myöhään. Tänä vuonna ensimmäiset marjat kypsyivät täksi viikonlopuksi, vielä on paljon raakileita. Outo kesä on saanut sen jopa kukkimaan uudestaan. Nimilapun mukaan lajike on ”Sonja”.

P1190164

Päärynät alkavat pian olla poimintakunnossa. Pieniä nämä ”Aune”-päärynät ovat, mutta muuten ihan mielenkiintoinen tuttavuus.

P1190051

”Aleksandra”-valkosipuli sen sijaan on vanha tuttavuus. Tämä kesä oli otollinen valkosipulin kasvatuskesä. Kosteutta riitti, joten niiden tuleentuminen meni normaalia myöhäisemmäksi. Nyt Aleksandrat on nostettu ja ne ovat saunan lauteilla kuivumassa.

P1190213

Alexandra tekee vain muutaman kynnen, tyypillisesti 4-5. Suurimmat kynnet menevät istukkaiksi ensi kesää varten.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: