Siirry sisältöön

Valmiina kevääseen 3

25.11.2015

P1190873

Siementen idättämisessä on omat kommervenkkinsä. Monet, erityisesti meikäläiset luonnonkasvit, vaativat kylmäkäsittelyn ennen kuin ne itävät. Siementen muistiin on ohjelmoitu, että niiden ei kannata itää syksyllä, vaan ensiksi pitää tulla kylmä kausi ja vasta kun maa lämpenee uudestaan, on aika itää.

Monet kylmäkäsittelevät siemeniä jääkaapissa, mutta helpointa on tehdä se luonnossa. Tämä olisi oikeastaan pitänyt aloittaa jo aikaisemmin, mutta sain tämän palstan vasta lokakuussa. Suunnittelukin vei aikaa, joten sain maan valmiiksi vasta äskettäin. Sitten tein kylvöksille kohopenkin ja levitin sen päälle hieman kasvuturvetta. Tällä kertaa olin huolellisempi muistiinpanojen kanssa. Merkkasin kylvöpaikat kuvassa näkyvin kepein ja kirjoitin muistiin, mitä missäkin ruudussa on. Tässä on tulossa mm. kulleroa, kaunopunahattua, keltakurjenmiekkaa, rantakukkaa ja illakkoa.

P1190878

Lopuksi peitin kylvöksen harsolla. Sen pitäisi estää, etteivät linnut tai muut eläimet pääse kaivamaan maata eikä vieraat siemenet pääse leviämään siihen. Kevät näyttää, miten hyvin onnistuin.

Taustalla lehtien alla on raparperin juuria. Niiden siirtäminen olikin erikoinen homma. Vanha raparperi oli kasvattanut valtavan juuren, josta yritin lohkoa siirrokkaita. Toivon, että ainakin joku niistä lähtisi kasvamaan. Tämä raparperi on nimittäin kukoistanut vuosikymmeniä ilman mitään hoitoa, kasvattaen vuodesta toiseen tosi suuret lehdet.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: