Skip to content

Verinen tehtävä

03.01.2016

P1200700

Siirtolapuutarhapalstallani oli vielä yksi homma tekemättä: köynnösruusun talvisuojaus. Nettiohjeiden mukaan sitä ei pidä tehdä liian aikaisin. Sopiva aika on vasta kun maa jäätyy. Helsingissä näin kävi vasta joulun jälkeen. Ruusuni on flammentanz, joka Etelä-Suomessa tosin saattaa selvitä ilman suojaustakin.

Kävin aamulla kirja-alennusmyynnissä ja ostin 88 vinkkiä, joilla saa pihan kukoistamaan vähällä vaivalla (Dan Rosenholm: Helppohoitoinen ppputarha). Vinkki 27 kuuluu: vältä ruusuja! Jos niitä on puutarhassasi, kaiva ne pois.

Flammentanz on kuitenkin kukkiessaan niin komea ilmestys, että sitä en aio hävittää. Niinpä kaivoin esille tarkoitukseen varatun suojapeitteen ja viritin sen ruusun ympärille. Kiinnittäminen ei onnistu hanskoissa, joten ne piti ottaa pois. Yllättävän kylmä sää on tullut Helsinkiinkin, mutta se ei ollut pahinta. Vaikka yritin olla varovainen, en saanut peitettä kiinni ilman että ruusun piikit olisivat repineet käteni verelle. Aikamoiset väkäset löytyvät flammentanzistakin. Yksi piikki teki syvän haavan, joka ei meinannut mennä umpeen.

Lopulta suojus oli paikoillaan. Mikään lämpösuojus tämä ei ole, sillä ilma pääsee kiertämään molemmilta reunoilta. Pari hyödyllistä funktiota sillä silti on. Toisaalta se suojaa kasvia kylmiltä tuulilta, toisaalta liian aikaisin lämmittävältä kevätauringolta.

Jos kaikki menee hyvin, laitan kesällä kuvia kukkivasta flammentanzistani.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: