Skip to content

Alkoiko viljelykausi 2016 jo nyt?

06.01.2016
tags:

P1200708

Löysin eräästä lehdestä bataatin viljelyä koskevan kirjoituksen. Bataatti on trooppinen köynnöskasvi, joka kasvattaa isot juurimukulat.  Se muistuttaa hieman perunaa, mutta on makeampi. Jossakin vaiheessa niiden nimet ovat menneet sekaisin englannin kielessä ja molempia on alettu kutsumaan potatoksi. Nykyään peruna on englanniksi potato ja bataatti sweet potato.

Bataatti on erittäin kylmänarka, mutta siitä huolimatta sitä on onnistuttu viljelemään Suomessa. Ylöjärvellä asuva harrastaja on jopa kirjoittanut kirjan sen viljelystä. Viljely alkaa niin, että kaupasta ostettu bataatti saadaan itämään. Iduista voi kasvattaa pistokkaita, jotka istutetaan ulos kesällä kun maa on lämmennyt kunnolla.

Tutkin kaupasta ostamaani bataattia ja ihme ja kumma, sen tyvessä on pieni itu. Varsinaisen mukulan aion syödä, mutta kannan ituineen aion säästää ja laittaa kasvamaan. Jos kaikki menee hyvin, syksyllä pitäisi olla muutama omasta maasta nostettu bataatti. Miten käy, sen näette myöhemmin tästä blogista.

P1200709

Lisää bataatin kasvattamisesta Kotipuutarha-lehden numerossa 1/2016.

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: