Skip to content

Esikasvatus käynnissä

05.05.2016

P1240439

Kasvukautta voi pidentää esikasvattamalla taimia. Ihan ongelmatonta se ei ole, sillä sisällä taimista tulee helposti hentoja eivätkä ne aina sopeudu ulko-oloihin.

Nyt on luvattu niin hyvää säätä että nämä taimet pääsivät parvekkeelle totuttelemaan ulkoilmaan. Kuvassa vasemmalla punakaunohattua, joka on monipuotinen perenna, mutta näiden luvattiin kukkivan jo ensimmäisenä vuotena. Saas nähdä. Oikealla on titonioita, joista minulla ei ole minkäänlaista aikaisempaa kokemusta. Ne ovat viime päivinä intoutuneet kasvamaan kokoa, pian niille pitäisi saada lisää tilaa. Taustalla näkyy basilikan varsia. Nekin kasvoivat aluksi hitaasti, mutta ovat alkaneet rehottaa.

Vein taimet parvekkeelle tarkoituksella, että ne karaistuisivat ennen ulos istuttamista. Olin hieman huolissani, olisiko siellä yöllä liian kylmää. Siksi laitoin mukaan lämpömittarin, joka ilmoittaa nykyisen lämpötilan lisäksi alimman ja ylimmän lämpötilan. Olosuhteet viimeisen vuorokauden aikana ovat olleet uskomattomat. Alin lämpötila laski viime yönä 18 asteeseen. Ylin lämpötila kävi peräti 34 asteessa. Huh hellettä!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: