Skip to content

Vesimeloni viljelypalstalla

03.08.2016

P1270496

Ensimmäisen kerran olen saanut vesimelonin kasvamaan kasvimaalla. Edellisellä kerralla esikasvatetut taimet eivät kestäneet maalle siirtoa. Tällä kertaa laitoin ne kasvutunneliin bataatin kanssa. Järjestely onnistui muuten hyvin, mutta viljelmä vaatii kyllä kastelua.

Poistin muovin kasvien päältä heinäkuun viimeisellä viikolla ja pölytin emikukat. Hedekukkien siitepöly on aika huomaamatonta, joten en ollut varma onnistumisesta. Ensimmäiset yritykset eivät onnistuneetkaan, mutta viime perjantaina huomasin, että pari melonia oli alkanut kasvaa. Ne olivat vielä pieniä, mutta selvästi paisuneita. Jatko on kiinni säästä ja siitä, riittääkö maassa ravinteita kunnon vesimelonien kasvattamiseen.

P1270497a

Vesimeloni näyttää kasvavan melkoista vauhtia. Viime perjantaina kasvuunlähdön saattoi juuri ja juuri havaita. Yllä olevat kuvat ovat sunnuntailta. Alla oleva kuva näyttää, milainen meloninalku oli eilen tiistai-iltana (2.8.). Parissa päivässä se on kasvanut pingispallon koosta lähes  tennispallon kokoiseksi.

P1270631

Alla kuva samasta vesimelonista lauantaina 6.8.

P1270704

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: