Siirry sisältöön

Riiviöt katolla

08.08.2016

Tämä kuvasarja oli ihan pakko postata, kun taas kerran lokkien kaakatus keskeytti yöuneni. Tänä kesänä meteli on ollut poikkeuksellisen voimakasta. Tai sitten on vaan ollut lämmin kesä ja ikkunoita on ollut pakko pitää auki.

Joka tapauksessa, meidän ja naapuritalojemme katolla asuu äänekäs lokkikolonna. Huuto vaimenee hieman yösydämen ajaksi, mutta alkaa uudestaan neljän maissa. Vaikea sanoa, mistä on kysymys. Puolustavatko linnut poikasiaan vai huutavatko ne vain huutamisen ilosta, mutta kun yksi aloittaa, muut yhtyvät kuoroon.

Keväällä katolle asetettiin karkoittimia, kuvissakin näkyy muutama piikki. Ne eivät kuitenkaan ole estäneet lintuja. Mitään ei ole tehtävissä sen jälkeen kun pesiminen on alkanut. Tavallisetkin lokit ovat rauhoitettuja, mutta nämä ovatkin selkälokkeja. Kyseessä on harvinainen ja vaarantunut laji, joka pesii käytännössä vain Suomessa.

Ainoa toivo on, että pesintä on pian ohi. Viime päivinä pari poikasta onkin jo tullut alas. Viimeistään silloin hiljenee, kun lokit lähtevät Afrikkaan.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: