Skip to content

Ruusupapu kasvaa nyt nopeasti

29.08.2016
tags:

P1290174

Olin viikon matkoilla. Sinä aikana ruusupapuni ehtivät kasvattaa tällaiset palot. Komeitahan ne ovat, mutta syömisen kannalta alkavat jo olla liian suuria. Todella näyttää pitävän paikkansa ohje, jonka mukaan palkoja pitäisi kerätä kaksi kertaa viikossa. Eri asia on tietysti, jos haluaa kasvattaa siemeniä. Silloin palot tulee jättää paikoilleen siihen asti, että ne ovat tuleentuneita. Huonona puolena on, että tällöin kukinta loppuu. Syötävien palkojen saamiseksi ruusupapua tulee siis hieman kiusata poistamalla palot ennen kuin se ehtii tehdä siemeniä. Samalla tavallahan toimitaan myös kesäkurpitsan kanssa.

Kerrottakoon kuitenkin, että keitin nämä muutamaa suurinta lukuunottamatta. Melkein kaikki olivat hyviä, vain muutamassa oli pikkuisen kalvoa. Raja syötävän ja ei-syötävän välillä on hienonhieno, mutta heti kun palossa on puolta senttiä pidempi siemenen alku, pinnalle alkaa kasvaa kova kalvo. Sen jälkeen palko ei ole enää samalla tavalla murea kuin pienemmät.

P1290168

Myös kasvimaan reunaan istuttamani ruusupavut ovat vähitellen alkaneet kukkia, vaikka niillä oli keväällä ongelmia liikkeellelähdössä. Siemenet itivät hyvin sisällä, mutta taimet eivät pitäneet ulos siirtymisestä, vaan kasvu lakkasi pitkäksi aikaa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: