Skip to content

Sadonkorjuun aikaan

05.09.2016

P1290239

Kolmen sisaren viljelmäni on tuottanut hämmästyttävän paljon papuja, olen kerännyt niitä jo usean kerran. Täytyy laittaa Blauhilde muistiin ensi vuotta varten. Kuvan niistä laitoin jo pari viikkoa sitten. Viikonloppuna keräsin ensimmäiset maissintähkät. Maissin istutin ilmeisesti liian taajaan, siksi tähkät jäivät vähän pieniksi. Ehkä ne ovat myöhässä myös siksi, että nämä eivät meillä yleisesti myytävää aikaista lajiketta, vaan amerikkalaista Lark F1-kantaa.

Kovin suuria nämä eivät ole, mutta kuitenkin hyvännäköisiä ja hyvänmakuisia olivat. Nykyään on kaupoissa valmiiksi keitettyjä maissintähkiä, mutta niiden maku ei vedä vertoja itsekasvatetuille ja juuri pellosta otetuille.

P1290254

Omenat ovat kypsyneet/kypsymässä, ja samoin kuin muillakin siirtolapuutarhalaisilla, minulla on ongelma, mihin laittaisin kaikki omenat. Viime vuonna omenasato epäonnistui ja tänä vuonnakin minulla on edelleen paljon huonoja (rupisia ja muumiotautisia), mutta hyviäkin on enemmän kuin pystyn käyttämään. Jotain uutta käyttöä niille pitäisi keksiä, tuoreita omenia ei jaksa syödä määräänsä enempää. Viikonloppuna kokeilin mummoankan omenapiirasta. Katsotaan, mitä mieltä kollegat työssä ovat siitä.

P1290283

Vesimelonini eivät ole vielä kypsiä, mutta suurimmat ovat jo yli kilon painoisia. Laskeskelin, että niiden valmistumisaika olisi syyskuun puolivälin jälkeen. Niiden kasvatus on ollut hauska kokeilu ja nyt tiedän, miten olisi pitänyt toimia, jotta hedelmiä tulisi aikaisemmin.  Taimet olisi pitänyt latvoa heinäkuun alussa. Silloin ne olisivat haaroneet ja tehneet kukkia aikaisemmin. Nyt ensimmäinen hedelmä alkoi kasvaa vasta elokuun alussa. Ohjeiden mukaan niiden kasvuajan pitäisi olla 1,5-2 kk edellyttäen, että sää pysyy riittävän lämpimänä. Toiveita on, vaikka syyskuussa sää alkaa yleensä jo viilentyä.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: