Skip to content

Kesyt talitiaiset ja lehtikaali

18.10.2016

Viikonloppuna törmäsin viljelypalstallani tosi kesyihin talitiaisiin. Ensin ajattelin, että ne ovat siellä vain sattumalta tai että niitä harmitti, kun häiritsin niiden ruokailua (auringonkukkani ovat edelleen pystyssä ja niiden siemenet ovat lintujen suosiossa).

Mutta kun vaihdoin paikkaa, ne tulivat perässäni. Siihen ne tulivat palstan aidalle metrin parin päähän minusta. Välillä muutama kävi ihan vieressä ikään kuin tutkimassa, olisiko minulla jotain tarjottavaa niille. Ilmeisesti niitä on ruokittu ja sitä ne odottivat minultakin.

Minä en kuitenkaan ollut kiinnostunut tiaisten ruokkimisesta, vaan kuvailin lehtikaalintaimiani, jotka ovat edelleen komeassa kunnossa. Talitiaiset eivät antaneet periksi, vaan yksi niistä lennähti suoraan sille lehtikaalin lehdelle, jota olin juuri kuvaamassa ja poseerasi siinä usean ruudun ajan. Olisihan se jotain syötävää tarvinnut palkkioksi, mutta sai tyytyä vieressä kasvavien auringonkukkien siemeniin.

p1310515

Palmukaali ’Nero di Toscana’ eli toskananmusta on lehtikaalin tumma lajike. Se kukoistaa edelleen. Väitetään jopa, että lehdet ovat parhaimmillaan kun pakkanen on hieman purrut niitä. Lisätietoja täältä.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: