Skip to content

Valkosipulit maahan

24.10.2016

p1310772

Sää on viilennyt sen verran, että nyt on sopiva aika istuttaa talvivalkosipulit. Kaupoissa ne on myyty loppuun jo ajat sitten, mutta minulla niitä on onneksi omasta takaa. Kiirettä ei vielä ole, mutta kärsimättömänä ryhdyin puuhaan jo nyt. Sitä paitsi istuttaminen on mukavampaa hyvän sään aikana.

Niinpä viikonlopun tehtävänä oli muokata maa ja hoitaa istutus. Kaivoin pienet vaot, asettelin kynnet niihin ja peitin ne huolellisesti. Kovin syvälle ne eivät menneet, vain muutaman sentin syvyyteen. Maa oli tosi kuivaa, kun täällä ei ole satanut kuukauteen. Ensi viikolla säätyyppi ehkä muuttuu.

Ylimmässä kuvassa vasemmalla on  juuri irroitettuja kynsiä, oikealla ns. itusilmuja. Valkosipulia voi kasvattaa joko  kynsistä tai itusilmuista. Valkosipuli ei tee siementä, mutta jos sen antaa kukkia, kukintoihin muodostuu itusilmuja. Kun ne istuttaa maahan samalla tavalla kuin kynnetkin, yhdessä kesässä niistä kasvaa pieni yksikyntinen valkosipulin alku ja kahdessa kesässä täysikokoinen valkosipuli.

p1310746

Kuvassa valkosipulipenkki ennen peittämistä. Tarkoitus on vielä kattaa koko maa lehtikarikkeella, mutta sen aika ei ole vielä.

p1260152

Palataan vielä viime kesään. Tältä ne näyttivät juhannuksen aikoihin (yllä) ja elokuussa nostohetkellä (kuva alla).

P1270679

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: