Siirry sisältöön

Alkoholi on petollista

06.07.2017

P1040894

Tässä postauksessa en aio puhua alkoholin vaaroista, vaan puutarhojamme kiusaavasta vitsauksesta, nimittäin lehtokotiloista ja niiden torjumisesta. Lehtokotilo on yleinen myös Oulunkylän siirtolapuutarha-alueella. Sen rehevät palstat ovat otollista maaperää kotiloille.

Toistaiseksi olen pärjännyt kotiloiden kanssa, mutta kyllä alkoi harmittamaan, kun esikasvattamani ruusupavut menivät heti kotiloiden suihin.  Istutin uudet taimet ja pian taas löysin pari kotiloa niiden lehdiltä. Ilmeisesti ne haistavat, missä on parhaat syötävät. Onneksi eivät vielä ehtineet kokonaan tuhoamaan niitä, mutta kyllä taimeni ovat vaaravyöhykkeellä.

Sonja Lumme kertoi TV1:n aamuohjelmassa Lumpeen kukat hauskan vinkin laittaa kotiloille olutansa. Ajattelin kokeilla tuota, eihän se paljon maksa, vaikkei toimisikaan. Nimittäin vaikka kotiloiden määrää voi vähentää keräämällä niitä kasveilta sateen jälkeen, aina niitä jää rehevän kasvuston juureen. Niinpä viritin sinne esitellyn ansan. Kaivoin maahan vanhan jäätelörasian ja täytin sen oluella. Ei mennyt kuin pari tuntia, kun ensimmäinen kotilo makasi olutkylvyn pohjalla.

P1040895

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: