Siirry sisältöön

Flammentanzin tarina

29.06.2018

20180629_092742

Flammentanz-köynnösruusu on varmaan tuttu monille. Minulla sellainen kasvaa  siirtolapuutarhapalstallani. Sen kasvattaminen ei ole kuitenkaan ollut helppoa, vaikka niin minulle kerrottiin. Ensimmäisenä talvena suojasin sen pressulla ja totesin keväällä, että varret ovat paleltuneet. Onneksi juurakko selviytyi, joten maasta nousi uusia varsia. Kukkia en saanut, sillä ne tulevat vanhojen varsien haaroihin.

Toisena talvena tein suojauksen paremmin, laitoin kaksinkertaisen pressun. Odotin, että nyt onnistuisi. Ei onnistunut näinkään, taas varret paleltuivat. Kolmantena talvella päätin kokeilla varsien ottamista alas ja peittämistä. Ihan helppo homma se ei ollut, sillä flammentanzilla on pistävät ja kavalat piikit. Peitin varret puiden lehdillä ja jännitin, miten käy. Homehtuvatko ne maassa vai lähtevätkö keväällä uuteen kasvuun.

Nyt on sitten kolmannen talven jälkeinen kesä. Varret selvisivät hyvin talvesta. Ne lähtivät hyvin kasvuun ja juhannuksen jälkeen  on ilmestynyt kukkiakin. Ruusun kasvatus täytyy näköjään oppia kantapään kautta.

20180629_092633

On mulla toinenkin ruusu. Se kasvaa flammentanzin juuressa ilman mitään talvisuojausta. Yleensä siihen tulee vain yksi varsi ja muutama hempeänpunainen kukka. Ei hullumpi tämäkään.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: