Skip to content

Satakieli laulaa

02.06.2011
tags:

satakieli

satakieli

Sisämaassa meillä ei ollut satakieliä, joten kuulin niitä ensimmäisen kerran vasta Helsingissä. Ruoholahtea lähinnä niitä voi kuulla Lapinlahden sairaalan puistossa. Satakielien saapuessa puiden lehdet ovat jo puhjenneet, joten lintuja voi olla vaikea havaita. Toisaalta innokas satakieli laulaa taukoamatta, jolloin varovasti lähestyen voi päästä aika lähellekin.

Kamerassani on videomahdollisuus, mutta en ole koskaan käyttänyt sitä luontokuvaukseen. Alla olevan videopätkän tarkoituksena on lähinnä satakielen laulun taltioiminen. Kuva ei ole hääppönen, vaikka lintukin videon lopussa löytyy, mutta äänenlaatu on mielestäni yllättävän hyvä.

Mainokset
8 kommenttia leave one →
 1. 02.06.2011 10.14

  Tätä laulua kyllä kuulee Espoossa, mutta ikinä en onnistu lintua näkemään. Kivat kuvat ja mainio video! Tykkäsin kovasti.

  • Sakari permalink*
   02.06.2011 16.08

   Jos haluaa nähdä kannattaa katsella juuri nyt. Juuri saapuneet linnut laulavat kiihkeästi ja myös päivällä, myöhemmin vain yölllä. Aika vaatimattoman näköinen satakieli on ja pieni äänen volyymin verrattuna.

 2. 02.06.2011 10.54

  Videohan oli hieno! Oli jännittävää katsoa lehvästöjä, että mistä se kultakurkku löytyy, ja löytyihän se ja näkyi selkeästi. Äänikin oli ihan kiitettävää tasoa.

  Taidanpa itsekin alkaa kokeilla tuommoisia pieniä luontovideoita.

 3. 02.06.2011 14.26

  Satakielen laulua kuuntelen aina innoissani. Hienosti sait äänen taltioitua ja ihana katsoa miten koko lintu liikkuu laulaessaan.

 4. 02.06.2011 16.58

  Satakielen upeaa laulua on ihanaa kuunnella, ja löytyihän se lintukin pusikon perältä. Taidan lisätä tämän suosikeihini youtubessa ü
  Ihan mahtavat kuvatkin – voisi sanoa että tämänkertaisen haasteen voittaja.

 5. 02.06.2011 19.55

  Äänen kuulee mutta vaikeaa nähdä

 6. 02.06.2011 22.17

  Mukava nähdä satakieli kuvissasi ja vilahti se videossakin.
  Parissa kohtaa lauluakuulosti kuin se olisi laulanut ota kii, ota kii.
  Monipolvista laulua.

 7. uuvana permalink
  04.06.2011 23.02

  Kiva tuo video, ja tosiaan äänen laatu ihan kelpo pokkariksi. Monesti on vaikea satakieltä lehvistöstä löytää, vaikka se reilulla äänellä laulaakin ja vielä ihan keskellä päivääkin.
  Videosta näkee myös kivasti, miten kokonaisvaltaista fyysistä touhua tuo laulaminen on, miten linnun koko keho osallistuu laulun tuottamiseen. Mutta lintujen tuottama äänenvoimakkus onkin kyllä suhteessa niiden kokoon monesti aika huikea, kyllä siinä koko kropalla saa töitä tehdäkin. .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: