Siirry sisältöön

Päivän ”korentosaalis”

08.06.2014

P1050134

Sunnuntai näytti aluksi huonolta sudenkorentopäivältä. Aamu aukesi sateisena ja epävakaisen sään ennustettiin jatkuvan koko päivän. Puolen päivän aikaan sade kuitenkin hellitti ja aurinko tuli esiin. Korennot ottivat takaisin menetetyn ajan, sillä Porvarinlahdella oli tosi vilkasta, kuin parhaana kesäpäivänä.

Ensimmäisessä kuvassa on päivän yllätys – karvaukonkorento. Se on jokseenkin harvinainen, Helsingistä ei ole kovin monia havaintoja. Yksi tai mahdollisesti kaksi yksilöä lenteli ruovikossa. Päivystimme siinä toisen kuvaajan kanssa. Sain yhden kuvaustilaisuuden ja tulos on yllä.

P1050159

Vaskikorento (joka muuten on viikon sudenkorento, alempana lisää kuvia siitä) oli tänään helppo kuvattava. Usein voi joutua odottamaan tunteja, että saa sen laskeutumaan, mutta nyt useammat yksilöt lepäilivät pienen rantakallion takana olevissa kasveissa.

P1050165

Viimeisessa kuvassa sirotytönkorennon parittelu. Sirotyttöjä on jo paljon, mutta laitan kuvan tänne sen vuoksi, että mielestäni tässä kuvassa valaistus onnistui hyvin.

2 kommenttia leave one →
  1. 08.06.2014 20.13

    Nyt onkin jo melkoista tarjontaa korennoissa. Itse löysin tänään kesän ensimmäiset lummelampikorennot. Mukavaa korentokesää sinulle.

Jätä kommentti