Siirry sisältöön

Puu liekeissä

27.12.2011

liekkipuu

liekkipuu

Ulkona on pimeää eikä paljon mikään kuki, joten laitan tänne talven piristykseksi muutaman kuvasarjan eksoottisista kasveista. Yksi trooppisen maailman upeimpia koristepuita on liekkipuu (flamboyant, Delonix regia). Kukkiessaan koko puu on täynnä punaisia kukkia. Maailmassa on useitakin puita joita englanniksi kutsutaan liekkipuuksi (flame tree). Minusta Delonix regia on ’se oikea liekkipuu’, mutta valinta on tietysti subjektiivinen.

liekkipuu

liekkipuu

Liekkipuun kukka on erikoinen, sillä sen viidestä terälehdestä yksi on aina sävyltään vaaleampi. Se kuuluu hernekasveihin (Fabaceae). Kukinnan jälkeen kasvavat palot voivat olla jopa 60 cm pitkiä. Kymmenet tuhannet suomalaiset ovat varmaan nähneet niitä ilman että olisivat kiinnittäneet niihin huomiota.

liekkipuu

Liekkipuu on kotoisin Madagaskarilta, mutta nykyään se on yleinen koristekasvi trooppisissa maissa eri puolilla maailmaa. Suojaisissa olosuhteissa se menestyy myös subtrooppisilla alueilla. Meitä lähimpänä sen löytää esimerkiksi Kanariansaarilta, jossa se kukkii alkukesästä (nämä kuvat ovat Gran Canarialta).

No comments yet

Jätä kommentti